Meny

Vi kan tilby mat for selskap, møter og kurs -, som catering eller her på Stammen.

For catering:

Dere kan enten hente maten selv på Stammen, eller vi kan levere maten til dere. For levering blir det et tillegg på 250 kr.

Minimum antall: 10 personer. For buffet: 15 personer.

Når du velger å ha ditt arrangement på Stammen, støtter du et fellesskap som jobber for inkludering og bærekraft. Vi har en koselig atmosfære for gode samtaler og opplevelser. I tillegg vil vi gi deg mat som er bra for deg, dyrene og jordkloden, produsert med mest mulig lokale og økologiske råvarer.

Vi har forskjellige alternativer og prisklasser. Se nedenfor for mer detaljer om hvert alternativ.

Alternativ 1: Suppe med hjembakt brød og vegansk smør, ramsløkpesto eller rød pesto. 150 kr per person

Passer for eksempel til seminarer, møter, workshop mm.

Alternativ 2: Gryte med tilbehør.

200 kr per person

En god posjon middag, litt mer enn suppe. Passer også for seminarer, møter, workshop eller en feiring, for eksempel bursdagsfeiring, dåp, mm.

Altarnativ 3: Middagsbuffet med dessert og kaffe/te.

350 kr per person

For deg som ønsker en helaften, med flere forskjellige retter.

Buffetene har vi satt sammen ut fra forskjellige tema/regioner.

Spis så mye du vil!

Inkludert kaffe/te og en dessert.

Alternativ 4: Middagsbuffet.

300 kr per person

For deg som ønsker en helaften, med flere forskjellige retter.

Buffetene har vi satt sammen ut fra forskjellige tema/regioner.

Spis så mye du vil!

Ikke inkludert kaffe/te og dessert.

Alternativ 5: Frokost-og lunsjbuffet: Hjembakt brød og knekkebrød med forskjellig plantebasert pålegg. Kan også inkludere suppe, pannekake, grøt og fruktfat. Fra 150- til 250 kr per person.

Passer som frokostmøte eller lunsj, til seminarer, møter, workshos etc.

Alternativ 6: Kake-og kaffebuffet.

Pris: 120 kr per person.

Tilby kake og kaffe til gjestene. Et poppulært tilbud som tiltrekker mange til et arrangement! Man kan forsyne seg flere ganger.

Passer for seminarer, møter, og åpne arrangement.

Dessert/kake.

70 kr per person.

Kaffe/te med påfyll.

50 kr per person (kun for selskap inne på Stammen).

Alternativ 1

Suppe

Suppene blir servert med hjembakt brød og vegansk smør eller pesto. Pris per person: 150 kr

Gulrot-og ingefærsuppe

Grønn ertesuppe

Soppsuppe

Tyrkisk suppe med erter, potet og gulrot

Indisk dal

Brokkolisuppe

Tomatsuppe

Meksikansk tomatsuppe

Blomkålsuppe

“La kokken overraske deg”: Ei suppe som ikke står her, men som vi kan lage ut fra hva vi føler oss inspirert til og hva vi har av råvarer. Du kan også komme med ønsker.

Allergener: sennep, soya.

Alternativ 2

Gryte med tilbehør

For å gjøre tilbehøret litt mer kortreist, god og næringsrik erstatter vi ris med quinoa som er dyrket i Norge. Men vi er ikke fanatisk. Ønsker du heller ris, bare si fra så ordner vi det:) Det er også med salat etc. til middagen.

Pris per person: 200 kr

Tangalao

Vegansk bacalao med havets sorte gull...tang!

med brød og smør

inneholder gluten (hvete/spelt). Si fra om du ønsker glutenfritt alternativ.

Heksegryte

Fyldig gryte med forskjellige rotgrønnsaker. Som heksa bruker vi også spiselige vekster som vi finner i skogen.

Inneholder cashewnøtter, soya, sennep, sesam.

Sopp Stroganoff.

med sylteagurk og rødbeter.

Inneholder sennep.

Chilli sin Carne.

En meksikansk tomatbasert gryte med bl.a belgfrukter, gulrot, selleri og kakao. Inneholder selleri.

Avi-curry

En innsiktsfull gryte oppkalt etter den indiske kokken Avi, med forskjellige grønnsaker, plantemelk og cashewnøtter.

Inneholder cashewnøtter og soya.

Madrass curry gryte.

Denne gryta er laget med Madras curry, sennepsfrø, plantemelk og forskjellige grønnsaker.

Inneholder sennep.

Alo Gobi Masala.

Klassisk indisk rett med potet og blomkål.

Inneholder sennep.

Channa Masala med lokal vri

Tomatbasert indisk kikertcurry. For å gjøre den mer lokal bruker vi erter istedet for kikerter.

Inneholder sennep

Thaigryte

Rød eller grønn curry med forskjellige grønnsaker, kokosmelk og peanøttsmør. Inneholder peanøtter og soya.

Kremet korma.

med sesongens grønnsaker og cashewnøtter.

Inneholder cashewnøtter og soya.

Lasagne.

med hjembakt brød og salat.

Inneholder gluten

Teriyakiwok med glassnudler

Wok med forskjellige grønnsaker i teriyakisaus og glassnudler

Inneholder soya

“La kokken overraske deg”: Ei gryte som ikke står her, men som vi kan lage ut fra hva vi føler oss inspirert til og hva vi har av råvarer. Du kan også komme med ønsker.

Alternativ 3 og 4

Buffet

Buffetene har vi satt sammen ut fra forskjellige tema/regioner. Kom gjerne med ønsker om du ønsker en annen sammensetning.

Den kan bli servert som en treretters middag om du ønsker, hvor forretten kommer først og deretter resten av maten, og dessert til slutt. Eller du kan velge å få alt på en gang.

350 kr inkludert dessert og kaffe/te.

300 kr uten dessert og kaffe/te.

Middelhavsmat

➔ Forrett:

Tyrkisk suppe med persille/sitron/hvitløk topping

➔ Kisir (tyrkisk rett med tomat, persille etc). Laget med quinoa dyrket i Norge ➔ Vegansk Lasagne

➔ Frisk salat med rødløk, tomat, agurk, salat, oliven og salte solsikkefrø ➔ Focaccia

➔ Rød pesto laget med soltørket tomat

➔ Grønn persto laget med ramsløk

➔ Oliven

➔ Grillet og syltet paprika

➔ Tsatziki

Allergener: Soya, gluten.

Thailand

➔ Forrett:

Rå Pad Thai med nøtter

➔ Thai rød eller gul curry med sesongens grønnsaker og peanøttsmør ➔ Grønn curry med erter

➔ Quinoa

➔ Teriyakiwok med glassnudler

➔ Sprø Thaiboller med peanøttsaus

➔ Syltet gulrot

➔ Frisk Thai salat

➔ Agurksalat med Thai smak

➔ Thai søtchilli saus

Allergener: Soya, peanøtter.

Taco-stemning

➔ Forrett:

Nachos med vegetacodeig, tomat, koriander mm.

➔ Hjemmelagde tortillalefser

➔ Blomkåltaco

➔ Vegetacodeig med valnøtter og sopp

➔ Grønnsaker som hører tacoen til: mais, tomat, agurk, rødløk, paprika, salat etc ➔ Blomkålost

➔ Ostedip

➔ Greencream - mild og god

➔ Salsa

➔ Vegansk rømme

Allergener: gluten (hvete), soya, nøtter (valnøtter, hasselnøtter, cashewnøtter). Tapas

➔ Forrett:

Spicy blomkålvinger med thai saus

➔ Tvinnet urteknute

➔ Focaccia

➔ Ramsløkpesto

➔ Rød pesto

➔ Aioli

➔ Oliven

➔ Bokhveteboller i tomatsaus

➔ Spanske kikerter

➔ Hvitløksmarinert sopp

➔ Sprøstekte potetbåter

➔ Syltede grønnsaker

Allergener: Soya, gluten (hvete), sesam.

India

➔ Forrett:

Papadam med peanøttsalat

➔ Kremet korma med sesongens grønnsaker

➔ Alo Gobi Masala. Mild gul curry med potet og blomkål

➔ Matar Masala. Tomatbasert gryte med erter. Lokal utgave av channa masala ➔ Quinoa

➔ Idli med lokal vri

➔ Tomatchutney

➔ Mintchutney

➔ Raita

➔ Peanøt masala

Allergener: peanøtter, soya, sennep.

Mexico

➔ Forrett:

Meksikansk tomatsuppe med focaccia eller annet brød

➔ Chilli sin carne

➔ Quinoa

➔ Enchilladaform

➔ Pico de Gallo: frisk meksikansk salat med tomat, rødløk, koriander, lime etc ➔ Salsa

➔ Grønn krem

➔ Ostedip

➔ Vegansk rømme

➔ Nachochips

Allergener: selleri, gluten.

God gammeldags husmannskost

➔ Forrett:

Grønn ertesuppe med pannekaker, syltetøy og solsikkefacon

➔ Veganske middagskaker laget med norsk quinoa, havre og solsikkekjerner ➔ Sesongens grønnsaker

➔ Kålstuing

➔ Ertestuing med friske urter

➔ Soppsaus

➔ Fermentert gulrot og ingefær

➔ Syltet rødløk

➔ Tyttebærsyltetøy

Allergener: Soya, sennep, gluten

Mat fra havets rike

➔ Forrett:

Freestyle sushiballer laget med quinoa og søl, serveres med ingefær-og sitronpickles

➔ Tangalao: Vegansk bacalao med tang fra trønderkysten

➔ Focaccia eller annet brød med dryss av sukkertare

➔ Friskeboller med hvit saus og karri

➔ Potet

➔ Råkostsalat

➔ Bakte gulrøtter med sukkertare, lønnesirup, chilli og timian

➔ Sjøsalat med quinoa

➔ Fermentert kål med tang

Allergen: gluten (hvete), soya

* Denne buffeten blir tilbudt når vi har tilgjengelige råvarer

Desserter

Inkludert i buffetene er det en dessert. Du kan velge mellom:

● Panna cotta med bærsaus og karamelliserte valnøtter

● Sjokoladepudding med vaniljesaus

● Karamellpudding

● Eple-og kanelpai med krem

● Pære-og kardemommepai med krem

● Sjokoladekake

● Gulrotkake

● Kanelkake

● Fruktsalat med krem

● Eton Mess

● Sjokolademousse

● Romboller

● Gulrotkakeboller

● Snickersbiter

● Glutenfrie cookies

● Cookies med sjokoladebiter

Allergener. gluten, soya.

Brød og pålegg - buffet

Vi kan tilby hjemmelaget brød, knekkebrød og vegansk pålegg i forskjellige varianter. Passer bra som frokost eller lunsjbuffet!

Vi kan tilby forskjellige typer brød, for eksempel surdeigsbrød, hvetebrød, bokhvetebrød med valnøtter og fermentert bokhvetebrød, rundstykker og hjemmelaget knekkebrød av frø og rugmel. Har du glutenallergi, si fra så kan vi lage glutenfritt alternativ.

Vi kan ha 4-5 forskjellige pålegg.

Vi kan også tilby pannekake med syltetøy og solsikkefacon, grøt, suppe eller fruktfat på buffeten.

150 kr for brødbuffet

50 kr tillegg hver for pannekake, suppe, grøt eller fruktfat.

Eksempel på pålegg kan være

Ovnsbakt LEVEpostei med sylteagurk og rødbeter (s)

Vakrell i tomat (s)

Gulrotlaks (s)

Veggsalat (s)

Rødbetsalat (s)

Aubergin sursild (se)

Aubergin tomatsild (se)

Aubergin karrysild (se, s)

Aubergin sennepsild (se, s)

Vrie med eplechutney (nøtter)

Forskjellige oster

Pesto

Nøttesmør (nøtter)

Syltetøy

Marmelade

Allergener: Nøtter (valnøtt, cashew, hasselnøtt) =n-, Gluten=g, Soya=s, Sennep=se

Litt om maten:

Vi bruker lokale og økologiske råvarer så langt det lar seg gjøre. Samtidig prøver vi å være pragmatisk og bruke grønnsaker og smaker som passer til retten selv om de ikke er å få tak i lokalt. Grønnsaker kjøper vi ofte fra Grønt fra Grindal eller Rågo, mel fra Gullimunn som dyrker økologisk urkorn på Innherred, og vi bruker norsk quinoa fra Innlandet. Kaffe kjøper vi som oftest fra Innerøy kaffebrenneri og fra Konfiansa, et ideelt prosjekt som støtter små og uanhengige kaffeprodusenter i Øst-Timor.

Linker:

Grønnsaker: https://raago.no/ , https://www.facebook.com/grontfragrindal/ Kaffe: https://www.konfiansa.no/ , https://www.inderoy.coffee/

Mel: https://gullimunn.no/

Quinoa: https://www.norskquinoa.no/