2/9 Lørdag 14:00 #Transtwitter (Trans Pride i Trondheim)

#Transtwitter, sosiale medier er for mange skeive, ikke minst transpersoner et vanskelig og farlig sted. Samtidig er det en viktig arena for aktivisme og for å kunne bygge fellesskap med andre skeive. Siden starten har nettsamfunnet tidligere kjennet som Twitter (nå X) vært en av de viktigste plattformene for skeive aktivister. Men over de senere årene har Twitter i økende grad blitt en arena for hets og transfiendtlighet noe som også er godt dokumentert (FRI og Amnesty Internasjonal Norge, 2023). Hvordan er det å være transaktivist på nett, hvordan overleve på Twitter/X og andre plattformer? I samtalen deltar Apayauq og Miriam Hardarson.

Miriam Hardarson er en transkvinne, mor til to barn, nestleder i PKI og aktivist for skeives rettigheter. I konsulentbransjen hun direktør og en del av et lederteam som er ansvarlig for over 1 000 konsulenter. Hun startet sin transisjon i 2021 og har raskt blitt kjent for sitt arbeid med transpersoners rettigheter og representasjon av transpersoner i Norge. Miriam har blitt omtalt i nasjonale forretningsnyheter og nasjonal TV på grunn av åpenheten hennes og tilnærmingen til å bruke arbeidsplassen som et trygt rom for å gjennomgå transisjon i full åpenhet. I 2022 gjorde hun det mulig for Sopra Steria å bli det første selskapet i Norge som garanterer betalt velferd for fravær på grunn av kjønnsbekreftende omsorg for alle transpersoner.

Apayauq er transaktivist, samfunnsdebattant, aktiv på sosiale medier, hundekjører og arbeider med foto og film. Hun har bakgrunn som aktivist i Trondheim og bor for tiden i Alaska. Hun har 25 k følgere på Twitter/X, med sine erfaringer fra transtwitter i USA og den engelskspråklige verden.

Arrangementet er et samarbeid mellom PKI og Trondheim Pride og inngår i Trans Pride i Trondheim.

Kontakt: stammencafe@gmail.com Send mail