Om oss

Om oss

Café og Frivillig Organisasjon
Vår visjon er å bidra til å skape et inkluderende fellesskap, samtidig som vi jobber sammen for en framtid som ivaretar fremditige generasjoner og alt det fantastiske livet som fins på jorda.

Naturens intelligens kan lære oss mye. Hvordan kan vi hjelpe hverandre til å leve lykkelige liv, i sameksistens med hverandre og alt annet liv? Dette ønsker vi å jobbe for gjennom maten vi serverer og aktivitetene som foregår her.

Mye av arrangement og prosjekt som skjer på Stammen drives helt eller delvis av frivillig engasjement. Ønsker du å bidra som frivillig eller på annen måte?
Ta kontakt på: stammencafe@gmail.com

I caféen er vi en mangfoldig gjeng som jobber, med flere ildsjeler og kreative folk, med ulik bakgrunn og forskjellige språk.

Vår historie
Stammen cafe og bar startet i 2016. Vi ville lage en cafe, bar og arrangement-sted for samfunnsengasjement, integrering og miljø-entusiasme. Siden den gang har mange mennesker kommet til og bidratt med sin energi til stedet.  På samme måte som en levende organisme blir Stammen formet av de mange menneskene (og dyrene) som møtes her. Sammen skaper vi helheten.

0:00
/

Frivillig Organisasjon
Stammen Fellesstue startet i 2021 og er Stammens frivillige organisasjon, som jobber for å skape et inkluderende og bærekraftig fellesskap, gjennom ulike arrangement og prosjekt.

Siden organisasjonen startet har vi bl.a arrangert yogafestival, klesbyttekveld, gjenbrukskunst, integrering gjennom yoga, kunst, lyd og rytme, dans, klimafresk, konserter, speedfriending, kreativ skriveverksted, plantesamlinger, gratis tegnspråkkurs og mye mer. Vi har også startet felleshage og arrangementer/kurs knyttet til dette. Felleshagen vil vi utvikle ved hjelp av verktøy fra permakultur. Med dette mener vi at vi vil se på mønstre i naturen og lære av den. For mer info om permakultur:  https://www.permakultur.no/.

Gratis klesbyttedag under Ombruksuka 2023
Gratis tegnspråkkurs 2024
Permakultur-workshop under Økouka 2023

Gratismatkjøleskapet
Frivillige fra Trondheim Folkekjøkken leverer mat i gratismatkjøleskapet. De ønsker flere frivillige til mathenting og til å lage gratis mat på UFFA. Ønsker du å engasjere deg her?  Ta kontakt med Janka Otting, epost: lamomarked@gmail.com, Tlf 93420770.

Adressa: https://www.adressa.no/nyheter/trondheim/i/gEdw8J/fyller-kjoeleskap-rundt-om-i-trondheim-med-gratis-mat

Gratis mini-bibliotek
Prinsippet er enkelt: Gi en bok, ta en bok (eller flere). Eller gi en bok uten å ta en tilbake, eller ta en bok uten å gi en tilbake. Dette biblioteket er laget av Georgina Seviour fra BuildHer.

FB: Instagram:@buildherworkshop
https://instagram.com/buildherworkshop?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Facebook:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100088918615684

Felleshagen
Vi har bygget disse plantekassene ut fra gjenbruksmaterialer fra loftet til Mette. Vi håper hagen kan utvikle seg til en frodig skogs-hage med stor variasjon etterhvert. I hagen finnes det også to varmkopostbjørner. De gjør matavfallet fra kjøkkenet på Stammen om til fruktbar jord som kan brukes i hagen.

https://www.nidaros.no/justyna-34-og-oyvind-36-har-vart-trofaste-gjester-i-mange-ar-na-har-de-fatt-en-spesiell-jobb/s/5-113-335824

Kontakt: stammencafe@gmail.com Send mail