Om oss

Om oss

Stammen har som mål å være et samlingssted for alle. Vår visjon er å skape et lokalsamfunn som tar vare på jorda og framtida.

Naturens intelligens kan lære oss mye. Hvordan kan vi hjelpe hverandre til å leve lykkelige liv, i sameksistens med hverandre og alt annet liv? Dette ønsker vi å jobbe for gjennom maten vi serverer og aktivitetene som foregår her.

Ønsker du å ha ditt arrangement på Stammen? Vi tar gjerne i mot dere som vil arrangere noe her! For praktisk info og pris: Klikk her

Åpningstider
Fredager kl 17-23
Lørdager: kl 13-23

Andre dager har vi åpent når vi har arrangement. Info blir lagt ut på nettsiden og i vinduet.

Vår historie
Stammen cafe og bar startet i 2016. Vi ville lage en cafe, bar og arrangement-sted for samfunnsengasjement, integrering og miljø-entusiasme. Siden den gang har mange mennesker kommet til og bidratt med sin energi til stedet.  På samme måte som en levende organisme blir Stammen formet av de mange menneskene (og dyrene) som møtes her. Sammen skaper vi helheten.

0:00
/

Stammen Fellesstue
Stammen Fellesstue startet i 2021 og er Stammens frivillige organisasjon, som jobber for «arrangement-biten» og den sosiale biten av Stammen. Ønsker du å støtte Stammens visjon? Da kan du bli medlem! Det koster 50 kr for et års medlemskap. For å bli medlem, betal med vipps til 787810, og merk det "medlemskap", eller send oss en epost til oss@stammenfellesstue.no om du ønsker å betale kontant.

Det er også mulig å donere penger til Stammen Fellesstue. Dette vil gjøre det mulig for oss å gjøre mer av aktiviteter som jobber for inkludering, bedre helse, bærekraftig liv, livskvalitet og mindre ensomhet. Siden organisasjonen startet har vi bl.a arrangert yogafestival, klesbyttekveld, gjenbrukskunst, integrering gjennom yoga, kunst, lyd og rytme, dans, klimafresk, konserter, speedfriending, kreativ skriveverksted,og plantesamling. Vi har også startet felleshage og arrangementer/kurs knyttet til dette. Felleshagen vil vi utvikle ved hjelp av verktøy fra permakultur. Med dette mener vi at vi vil se på mønstre i naturen og lære av den. For mer info om permakultur:  https://www.permakultur.no/.

Det finnes mange støtteordninger hvor det er mulig å søke om støtte for arrangementer og kurs. Om du har et ønske og en ide til noe du vil gjøre, men mangler organisasjon for å søke om støtte for dette, kan du søke gjennom Stammen Fellesstue. På grunn av ressursmangel har vi ikke så mye tid til å finne støtteordninger og skrive søknader selv, men vi vil invitere deg til å finne søknad som passer for ditt prosjekt, ta kontakt med oss, og sende oss en tekst og bilde som vi kan bruke når vi søker.

Link til forskjellige støtteordninger
Trondheim kommune: https://www.trondheim.kommune.no/tilskudd/
Eksterne tilskudd: https://www.trondheim.kommune.no/tema/kultur-og-fritid/tilskudd-priser-og-stipend/tilskudd/eksterne-tilskuddsordninger/
Fylkeskommunen: https://www.trondelagfylke.no/vare-tjenester/folkehelse-idrett-frivillighet/tilskudd/

Gratismatkjøleskapet
Frivillige fra Trondheim Folkekjøkken leverer mat i gratismatkjøleskapet. De ønsker flere frivillige til mathenting og til å lage gratis mat på UFFA. Ønsker du å engasjere deg her?  Ta kontakt med Janka Otting, epost: lamomarked@gmail.com, Tlf 93420770.

Adressa: https://www.adressa.no/nyheter/trondheim/i/gEdw8J/fyller-kjoeleskap-rundt-om-i-trondheim-med-gratis-mat

Gratis mini-bibliotek
Prinsippet er enkelt: Gi en bok, ta en bok (eller flere). Eller gi en bok uten å ta en tilbake, eller ta en bok uten å gi en tilbake. Dette biblioteket er laget av Georgina Seviour fra BuildHer.

FB: Instagram:@buildherworkshop
https://instagram.com/buildherworkshop?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Facebook:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100088918615684

Felleshagen
Vi har bygget disse plantekassene ut fra gjenbruksmaterialer fra loftet til Mette. Vi håper hagen kan utvikle seg til en frodig skogs-hage med stor variasjon etterhvert. I hagen finnes det også to varmkopostbjørner. De gjør matavfallet fra kjøkkenet på Stammen om til fruktbar jord som kan brukes i hagen.

https://www.nidaros.no/justyna-34-og-oyvind-36-har-vart-trofaste-gjester-i-mange-ar-na-har-de-fatt-en-spesiell-jobb/s/5-113-335824

Kontakt: stammencafe@gmail.com Send mail