23/9 Lørdag 15:00 Foredrag med Konfiansa og Dype Røtter

Hva er historien til det vi spiser og drikker?
På Stammen Café og Bar velger vi våre ingredienser med omhu. Takket være noen helt unike lokale aktører er vi så heldig å kunne tilby råvarer som er dyrket regenerativt og med et solid etisk grunnlag.

Bli med på inspirerende foredrag med to av våre leverandører, Konfiansa og Dype Røtter, og få et direkte møte med noen av personene bak råvarene, samt et innblikk i de betydningsfulle prosjektene de er en del av.

13:00 Caféen åpner
15:00 Foredrag med Konfiansa
16:00 Foredrag med Dype Røtter

Det er mulig å kjøpe mat og drikke fra menyen vår, som består av vegansk mat basert i stor grad på lokale og økologiske/sprøytefrie råvarer (blant annet fra Konfiansa og Dype Røtter).

Om Konfiansa
Konfiansa er et ideelt prosjekt drevet av norske og øst-timoresiske studenter, med mål om å produsere og selge kaffe i en verdikjede basert på solidaritet & åpenhet.
Konfiansa har bakgrunn i studentorganisasjonen Kria dalan, som i flere år har jobbet med sosiale prosjekter i Øst-Timor. Disse prosjektene har i hovedsak fokusert på rurale utviklingsspørsmål.
Med én fot i Øst-Timor og én i Norge har vi gode forutsetninger for å minske avstanden mellom produsenter i et av verdens fattigste kaffeproduserende land og konsumenter i et av verdens rikeste (og mest kaffedrikkende) land.
Produksjon og prosjekter skal være forankret i lokalsamfunnet, basert på lokale premisser, og utformet i samarbeidet med lokale interessenter.

Om Dype Røtter
Dype Røtter er en ideell frivillig organisasjon, som begynte prosjektleveranse i 2020. Dype Røtter gjennomfører aktiviteter som setter søkelys på tre sentrale områder - kulturell integrasjon, miljøbærekraft, og erfaringslæring.
Vi arbeider for å regenerere -jord, sted, person, verden. Vi gjør dette på et lokalt nivå, men håper og tror at vår påvirkning er større. Via vårt arbeid viser vi at vi kan jobbe effektivt med sirkularitet for å livnære oss, andre og planeten vår.
I markedshagen starter vi med gradvis regenerering av jorda for fremtidige generasjoner slik at den blir sunnere, mer variert og motstandsdyktig. Med våre hender i jorda, støtter vi flyktninger, støtter de i norskopplæring, gir arbeidserfaringer og mot til å tro på sine egne røtter som en del av det norske samfunnet.
Vi driver vi Kafe Spire, og tilbyr en smakfull meny bygd av råvarer fra Dype Røtter og Reppe Søndre og dyrker grønnsaker og frukt etter regenerative landbruksprinsipper, og selger de direkte til lokale kunder.

Arrangementet er en del av Økouka 2023, og er gratis å delta på.

Kontakt: stammencafe@gmail.com Send mail