Kurs i ville vekster og sanketur

10. juni, 2023

Vi i Stammen Fellesstue vil invitere til et dagskurs med Ane Willmann i sanking og matlaging med ville vekster!

Sted:Stammen Café og Bar/Ute i naturen
I løpet av dagen vil du få en innføring i hvordan du sanker ville vekster, sopp, tang og tare trygt og bærekraftig og du får kommet i gang med både sankingen og matlagingen! Vi sanker og lager mat i fellesskap og kurset avsluttes med hyggelig vilt måltid. På kurset vil du få litteraturtips og tips til utstyr og fra kurset får du også et oppskriftshefte.

Plan for dagen
10.00
Velkommen. Vi samles på Stammen Cafe og Bar. Presentasjon kurset og
kursdeltakere.
Noe vilt i koppen/ glasset.

10.15
Hvorfor ville nyttevekster? Smak, næringsverdi og innholdsstoffer, miljø, variasjon i kosten, mat med historie. Selve sankingen: regelverk, bærekraft og forholdsregler.

11.30:
Lunsj

12.00:
Ut å sanke ingredienser

13.30:
Tilbake på Stammen. Noe å bite i og så lager vi i fellesskap et måltid med det vi har
sanket.

15.00:
Felles middag med oppsummering og quiz.

16.00:
Vel hjem!

Ane Willmann er kursleder. Hun startet Villnis i 2014 og har siden da sanket til restauranter og andre i sesongen og holdt kurs i sanking og matlaging med ville vekster. Råvarer høstet i naturen er for henne et knutepunkt for veldig mange interesser og viktige tema; bærekraftig ressursbruk, økologi, miljøvern, matauk, friluftsliv, helse, matglede, mattradisjoner og kulturhistorie. Hun har også jobbet innen samfunnsforskning og administrativt ved forskningssenter for økologisk landbruk. Praktisk erfaring fra matproduksjon og foredling har hun gjennom jobb på gårdsysteri, andelsbakeri og på gårdsbruk.

Kontakt: stammencafe@gmail.com Send mail