Vår Matfilosofi
Vi lager nærende mat for kropp og sjel. Maten er laget fra bunnen av på vårt kjøkken.
Stammen er opptatt av å støtte lokale små produsenter. Grønnsaker, mel og saft, syltetøy mm får vi fra økologiske gårder og sosiale prosjekt i nærheten: Dype Røtter, Rågo, Grønt fra Grindal, Reppe Søndre, Camphill Rotvoll mm. Også andre tørrvarer er i all hovedsak økologisk. Kaffen får vi fra Konfiansa, et ideelt prosjekt som gir alt av overskuddet tilbake til bonden i Øst Timor. Den er også økologisk.
Ren plantekraft
All mat vi lager er 100% plantebasert. Vår filosofi er at maten skal være så ren som mulig. Vi vil gi deg en smaksopplevelse som er sunn for kroppen og samtidig smaker godt!
Buffet
Siden starten i 2016 har vi vært kjent for våre unike temabuffeter. Enten det er som en åpen fredagsbuffet eller til selskap og catering.
Vi har fått lære av de mange mennesker som har krysset sin vei gjennom kjøkkenet vårt. Dette har ført til at maten er laget med inspirasjon fra mange verdenshjørner.
Her er noe av de mest poppulære buffetene: Indisk, Middelhavet, Tapas, Mexikansk, Norsk.
De åpne fredagsbuffetene har vi desverre vært nødt til å slutte med, men det er fortsatt mulig å bestille buffet for selskap og catering.
Klikk her for meny for selskap og catering.
Naturen er vår læremester.
Vi tror vi må lære av naturen for å reparere en verden i ubalanse. På kjøkkenet viser det seg blandt annet ved at vi bruke matavfallet til kompost, som gir nytt liv til vår unike felleshage på hjørnet.
Vi gjør vårt beste for å støtte et regenerativt liv. Det vil si et liv som skaper mer liv, og gir oss overflod av grønn vekst!
Det kosmiske kretsløp
Solen nærer våre planter,
plantenes grønne klorofyll nærer jorden,
jordens sorte muld nærer kornet,
kornets bakte brød nærer mennesket,
menneskets gode vilje nærer kjærligheten,
kjærligheten, den nærer solen!
Inspirert av Frode Nilstun
Gjendiktet av Jan Bang
Takk for maten
Jorden nærer lite frø
Solen modner, korn gir brød
Kjære sol og kjære jord
Takk for maten på vårt bord
Linker:
Grønnsaker:
Dype Røtter, markedshagen på Reppe
Kaffe:
Konfiansa, rettferdig, usprøyta kaffe fra Øst-Timor
Mel:
Reppe Søndre, dyrket og malt på Reppe
Gull i munn, urkorn fra Innhered
Quinoa:
Quinoa fra Ringsaker